Allan Botschinsky

Hej! Click here for the English version


Click here for the 2010 special

You can buy my cd's at www.mamusic.de

Så langt jeg husker tilbage, har jeg altid været intereseret i musik. Begge mine forældre var klasiske musikere. Men en dag i 1946, da jeg var 6 år, hørte jeg i radioen noget musik der lød spændende og helt anderledes end den klasisk symfoniske musik jeg var vandt til at hører derhjemme.

Jeg fandt ud af, at musiken, der facinerede mig så meget, blev kaldt "Jazz". Nogle år senere, 1951 fik jeg, af mine forældre, foræret en trompet, hvorpå man jo kunne spille, både "almindelig" klasisk musik, og jazz. Jeg ville egentlig gerne have været i Tivoligarden, men da jeg året før havde haft polio, var jeg ikke god til at marchere.

I stedet begyndte jeg at spille sammen med en af mine skolelærere der kunne spille guitar. Han lærte mig at spille og improvisere over en 12 takters blues, samt andre jazz standards.

Snart havde jeg lært numre nok til at vi kunne optrœde ved skolekoncerter rundt omkring. Kort efter startede jeg på det Kgl musikkonservatorium i københavn og begyndte samtidig at spille med forskelige amatørbigbands.

Resten af min historie kan læses i følgende biografi. Tak for besøget.  

                                                 

 

 

©2004 - 2010 Allan Botschinsky